Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 11:47 - Теория на конспирацията – 2 част
Автор: stranger Категория: Новини   
Прочетен: 2944 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди време /на 30 май, ако искаме да бъдем по-точни/ си позволих да публикувам “нЕкои бележки” по странната на пръв поглед амнезия, обзела медиите. Поводът беше убийството на председателя на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Тогава писах:

Вместо надпреварващи се в разследването журналисти, които се блъскат с лакти, за да се доберат до някой източник, отново се натъкваме на познатата картинка. Убийството на Янков постепенно остана на заден план, за Трифонов почти не се споменава. До следващото убийство…

/Тук се сещам за един колега, чийто израз “Ако ми позволите да се употребя още веднъж”, в смисъл, да повторя вече казаното,остана в аналите на историята. Но това е друга история./

Не че искам да се хваля, това не е присъщо на дълбоко скромната ми натура, но се оказах прав. Имаме си още едно покушение, почти успяло – това над Манол Велев, бизнесмен от голям мащаб /да си призная, до покушението не бях чувал името ми/, нещатен съветник на президента и съпруг на В. Лечева. И отново – бързо затихващ медиен интерес. Тук – там по някоя бележка, в която с половин уста се споменава, че било възможно стрелбата да е свързана с бизнеса на г-н Велев, новината отдавна не е по първите страници. Трябват още няколко дни, предполагам, за да мине в категорията “неразкрити престъпления” и да бъде удобно забравена.

А след това? Ето готовият отговор:

“Разследването на убийството на председателя на общинския съвет в Несебър Димитър Янков ще бъде спряно, тъй като няма напредък по него. Това обяви наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова. "Дознателите вече ми докладваха, че нямаме заподозрян и не е надделяла някаква версия по разследването. Очаквам делото да пристигне в окръжната прокуратура, за да го спра", обясни прокурор Чапкънова.”

/в. “Сега, 17.07.2007 г., рубрика “България”./

Предлагам, с цел пестене времето и силите на разследващите, съдиите и журналистите, в цитирания по-горе пасаж просто името на Димитър Янков да бъде заменено с това на Манол Велев, да бъде оставено празно място за името на съдията и да се изчака около месец. След това съобщението може да бъде публикувано във всички централни медии. За авторските права ще преговаряме допълнително.

А на нас не ни остава нищо друго, освен да броим труповете…



Тагове:   теория,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - ^^^
17.07.2007 15:11
Навсякъде по света има неразкрити престъпления.Да погледнем нещата от друг ъгъл.Организираната престъпност прави все по трудни за разкриване престъпления.Явно наемат професионални килъри, които така изработват едно престъпление че наистина е трудно то да бъде разкрито.Как да стане.Една такава разработка от страна на полицията може да отнеме години.Да се внедри човек в организацията е много сложно и скъпо мероприятие.Нали?Може да се навлезе в много дълбоки води и да изникнат разни пречки.Връзки на висши чиновници с бизнес олигархията и хора от престъпня свят.И съответно разследването спира.Да това е лошо.
цитирай
2. анонимен - аааа
19.07.2007 19:59
абе нали тогава утрепаха и тасев. единия в кайен другия в ес класа. честни бизнесмени и т.н. да си се трепят само невинни да не пострадат
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stranger
Категория: Други
Прочетен: 144426
Постинги: 17
Коментари: 142
Гласове: 194
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031