Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2007 12:21 - Този луд, луд свят!
Автор: stranger Категория: Политика   
Прочетен: 1472 Коментари: 0 Гласове:
0



Наскоро установих един плашещ факт: в страната ни има епидемия от шизофрения. Десетки, а може би и хиляди нейни жертви дори не подозират за заболяването си. Някои от тях са загубили изцяло връзка с действителността. Ето един пример:


Денят е понеделник, 12 юни. Предаването – “Тази сутрин”, телевизията – БТВ. Срещу водещия Н. Бареков седи Никола Николов, член на НДСВ и  депутат от НДСВ в 39-то Народно събрание.

Двамата обсъждат разцеплението в НДСВ. Следва откъс от разговора /подчертаното тук и по-долу в текста е от мен/:

“Водещ: Да, това е част от скандала. Но защо се стигна до това обръщане на силите в НДСВ? Защо царят заложи не на юридическото лоби, а на, да речем, друг кръг от хора в партията си?
Никола Николов: Аз бих казал, че това са естествени процеси. Тъй както голяма част от дясното пространство публично си подадоха оставките, така би следвало да се случи и в НДСВ. Начинът, по който Негово Величество Симеон ІІ показа пред конгреса, че желае неговото име да не фигурира повече, той си пое своята политическа отговорност като, предполагам, оттегли своето име от НДСВ.”

Когато чух това, си зададох въпроса за коя държава става дума? Доколкото си спомням, България е парламентарна република. За по-сигурно направих справка с Конституцията.

Конституция на Република България

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

Изглежда ясно /поне за мен/. Тогава коя е държавата, за която става дума в разговора между видния журналист и неговия събеседник? В нея явно има цар, титулуван “Негово Величество Симеон ІІ. Единият от събеседниците ни подсказа, че в нея има парламент, т.е. тя може би е конституционна монархия:

“Никола Николов: Не бих казал. Като една правова държава и тези велики юристи, които бяха и председатели на Народното събрание (НС), двама председатели на НС, би следвало да послушат всички решения, които са на конгреса.”

А благодарение на водещия Н. Бареков узнахме и нейното име:

“Водещ: А защо? Защо той не си познаваше народните представители 2001 година, с които тръгна да управлява България? Парламентът е най-важната институция.”

Стоп! Тук нещо не е наред. Та нали само преди малко установих, че България е република! Да не би да има още една страна със същото име, но с монархическо управление, за която не съм чувал? Навремето бях много старателен в часовете по география, но нещо не мога да си спомня подобен факт.

Сега вече разбрах! Двамата са сред невинните жертви на тази опасна форма на шизофрения! А  страната, в която управлява монархът  “Негово Величество Симеон ІІ” е плод на тяхното болно въображение. Класически пример за психическо заболяване в твърде напреднал стадий, което не им позволява да отграничат действителността от илюзорния свят на своите бълнувания.

Странното е, че подобни хора, вместо в специализирани заведения, където биха могли да получат квалифицирана помощ, се появяват в ефира. Но може би това е част от политиката на медията за предоставяне на възможност за социална реализация на хора с увреждания.

 П.П. Гледах още телевизия! Не се касае за изолиран случай на психически отклонения, а за епидемия, заплашваща да прерасне в пандемия. Наляво и надясно по медиите говорят за някакъв цар и споменават за царска партия. Очевидно заболяването придобива все по-сериозни размери. Дали е заразно или се предава наследствено? Отивам на лекар. Стискайте палци!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stranger
Категория: Други
Прочетен: 144425
Постинги: 17
Коментари: 142
Гласове: 194
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031