Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2008 08:50 - И ви благодарим за рибките!*
Автор: stranger Категория: Регионални   
Прочетен: 2707 Коментари: 1 Гласове:
0



"Никой не може да бъде сигурен, че няма да го засмуче кърлеж дори в София - из парковете и поляните на столицата скитат кучета и пасат коне. Но вече има ваксина срещу кърлежи, която е нещо като застраховка срещи вирусните инфекции, чийто причинител са кърлежите.
В София ваксина може да бъде намерена в имунизационния кабинет на ул."Янко Сакъзов" 26 към Националния център по заразни и паразитни болести и струва 33 лева."
Тази ведра информация открих в сайта "За града", посветен на проблемите на столицата, в която живеем. И незабавно ми олекна! Друго си е, когато си информиран. Ухапе те кърлеж, събитие с голяма степен на вероятност, пак според същата публикация. Но вече може да сме спокойни - има ваксина и, следователно, няма страшно. Веднага ухапаният може да изтича до цитирания адрес и да бъде боцнат само срещу 33 лева.
Стоп! И какво излиза?А з, като съвестен гражданин и данъкоплатец, не само ще издържам разните му там общински служби, които са задължени да поддържат зелените площи и парковете. И, между другото, да ги чистят. Не, това не е достатъчно. Аз ще трябва и да си платя ваксината, с която да се предпазя от последиците от ухапването от кърлежи! А вероятно и манипулацията, плюс материалите за еднократно ползване!
Защо да не отидем по-далеч, вместо да тъпчем отзад, потискани от вродената скромност на общинарите ни? Примерно, всеки гражданин да си носи  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО материали за първа помощ, ако случайно бъде блъснат от кола или ухапан от бездомно куче? За жените - презервативи /поне три комплекта/, в случай на.... знаете какво.
И сега най-важното! В бюджета на Столична община да бъде предвидено перо "Гражданска съвест", в което всеки, според вижданията си, да внася пари. Аз, например, бих искал  платя кафетата /с коняк, по възможност/  на общинарите и другите му там шефове. И компаньонките! А, да не забравя - и  бензина за уикендите за т. нар. "служебни коли".
Така нещата идват на своите места. Пълна прозрачност и яснота при изразходването на общинските средства. В смисъл, поне няма да се съмняваме, че отиват за нещо смислено. И в добавка - ангажираност на столичани с проблемите на града. Или поне на общинарите, което си е едно и също. Гражданско общество в действие!

* А заглавието е от една книжка, където.... Но това е друга история....



Гласувай:
0



1. mitternacht - :)))
15.06.2008 09:35
Ех, да бяха обърнали поне малко внимание на делфините :Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stranger
Категория: Други
Прочетен: 144820
Постинги: 17
Коментари: 142
Гласове: 194
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930